Nova godina

Na prvi pogled, ideja da upišem kurs za frizera možda je zvučala kao simpatična avantura – malo šišanja, malo bojenja, i voilà, magično pretvaranje ljudi u najbolje verzije sebe! Ali, kao što sam ubrzo saznala, postati frizer nije samo stvar makaza i boja – to je prava odiseja prepuna izazova, učenja, smeha, a ponekad i suza.

Odluka da upišem kurs za frizera na Akademiji Panjković nije bila planirana. Bila je to više poput one odluke da kupite cipele koje ste videli u izlogu i koje vam uopšte nisu potrebne, ali su tako divne da jednostavno morate da ih imate. Osećala sam da moram nešto promeniti u svom životu, a zašto ne bi to bilo nešto kreativno?

Kako je izgledala moja edukacija na Akademiji Panjković

Prvi dan kursa sam ušla u školu puna entuzijazma, obučena kao da idem na modnu pistu (samo zamislite tu sliku!), a izašla sam preplavljena informacijama o tipovima kose, makazama, koje su u mojim očima izgledale kao srednjovekovno oružje, i teorijama bojenja koje su više ličile na naprednu hemiju. Da, bilo je malo zastrašujuće.

Međutim, izazovi su samo dodatno raspalili moju strast. Učenje različitih tehnika šišanja bilo je kao da otkrijete da možete crtati – ali umesto olovke, koristite makaze. Svaki pramen kose bio je šansa da eksperimentišem, da oblikujem, stvaram. I dok sam vežbala na modelima, a kasnije i na pravim klijentima u profesionalnom frizerskom salonu Panjković, osećala sam kako rastem kao umetnik.

Bojenje kose? Oh, to je bila posebna vrsta magije. Pomešati prave nijanse kako biste dobili savršenu boju bilo je kao da ste u kuhinji, samo što je umesto torte, na kraju procesa kosa vašeg klijenta ta koja izgleda ukusno. Svaki uspešan pokušaj bio je za mene mali trijumf.

No, kurs za frizera Panjković nije bio samo o tehnikama i alatima. Naučila sam da slušam svoje klijente, da zaista čujem šta žele. Frizer nije samo umetnik, već i psiholog, neko ko mora umeti da pruži utehu, savet ili jednostavno biti taj ko će saslušati svog klijenta. To su bili trenuci kada sam shvatila koliko je frizerstvo zapravo intiman posao.

Kako se moj kurs za frizera bližio kraju, tako su se množili i moji izazovi. Prvi pravi klijenti, prave frizure, pravi strah od greške. Ali, uz podršku neverovatnih mentora Akademije Panjković, svaki izazov postajao je nova pobeda. Kada sam, na kraju, držala sertifikat u rukama, to nije bio samo papir koji potvrđuje moje veštine. Bio je to simbol svega što sam naučila, svih malih pobeda nad sopstvenim strahovima i nesigurnostima.

Kurs za frizera – više od edukacije

Sada, kad se osvrnem na svoje iskustvo na kursu za frizera, ne vidim samo edukaciju. Vidim putovanje koje me je izgradilo, ne samo kao frizera, već i kao osobu. Bilo je to više od učenja kako napraviti savršene lokne ili odabrati pravu nijansu crvene. Bilo je to putovanje otkrivanja strasti, izazova, i da, trijumfa u svakom malom velikom koraku koji sam napravila ka ostvarenju svojih snova.

Kontaktirajte Akademiju Panković  putem broja +381 63 60 80 93 i napravite prvi korak ka svojoj frizerskoj budućnosti. Upisni rok je u toku!